Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Модернизират болницата в Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:28 / 13.03.2013Коментари ()1285
©
Пресконференция по проект "Подобряване на ранната диагностика, качеството и достъпа до лечение в община Карлово чрез модернизация на МБАЛ "Д-р Киро Попов"

Днес в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово се проведе пресконференция по проект: "Подобряване на ранната диагностика, качеството и достъпа до лечение в община Карлово чрез модернизация на МБАЛ "Д-р Киро Попов - Карлово" ЕООД", по договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-11/2011/012. 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. На пресконференцията присъстваха кметът - д-р Кабаиванов, управителят на болницата д-р Пелев и ръководителят на проекта Иван Иванов. 

Общата стойност на проекта е 3 810 740,34 лв., от които 3 723 474,39 лв. представлява безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. (от които 3 164 953,23 лв. съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 558 521,16 лв. национално съфинансиране) и собствен принос на Община Карлово в размер на 87 265,95 лв. 

Общата цел на проекта е да се осигури качествено медицинско болнично обслужване и равни възможности за достъп до лечение в община Карлово, като необходима предпоставка за подобряване на условията за живот на населението в общината.

Специфични цели:

- Осигуряване на подходяща, обновена, модернизирана и рентабилна инфраструктура в лечебното заведение, съобразена с действащите санитарно хигиенни и технически нормативни изисквания и с бъдещите нужди на населението на територията на община Карлово;

- Създаване на условия за социално включване и равен достъп на групите в неравностойно положение.

С изпълнението на проекта ще бъде подобрено качеството на ранната диагностика и лечение в МБАЛ "Д-р Киро Попов - Карлово" ЕООД, чрез закупуване на медицинска апаратура, а именно: компютърен томограф, дигитален рентгенов апарат за графия и скопия, система за дигитализиране на рентгенови образи-CR система, анестезиологичен апарат, биохимичен анализатор, имунологичен анализатор, автоматичен коагулометър, хемодиализни апарати, водоочистваща система за хемодиализни апарати, дефибрилатори, дефибрилатор за деца, респиратор, видеоендоскопска апаратура: гастроскоп, колоноскоп и бронхоскоп, кардио ехограф, пациентни монитори - 7 бр., ЕЕГ, ЕМГ, видео колпоскоп, хистероскоп, централна стерилизационна апаратура.

В проектът са заложени дейности по информация и публичност, които целят повишаване информираността на обществеността в община Карлово по отношение на финансовия принос на Европейския фонд за регионално развитие за подобряване на ранната диагностика, качеството и достъпа до лечение в община Карлово.

Проектът е насочен, както към всички пациенти на МБАЛ "Д-р Киро Попов - Карлово" ЕООД, които са населението на община Карлово и съседните общини - Сопот, Хисар, Калояново, Павел баня, Антон, Пирдоп, така и към работещите в лечебното заведение специалисти.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Modernizirat-bolnicata-v-Karlovo-421318
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.