Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва пролетното почистване на града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:59 / 14.03.2013Коментари ()1543
© Plovdiv24.bg
От понеделник - 18 март, започва пролетното почистване на града. Това заяви пред репортер на Plovdiv24.bg шефът на общинското предприятие "Чистота" Иван Стоянов. Вече са изготвени графиците, по които ще се мият улици, булеварди, паркове и детски площадки в Пловдив.

"Тази година за първи път ще включим миене под налягане и на паркове и детски площадки с препарат, за да може прахолякът, който се е насъбрал през зимата, да се изчисти и да е по-приятно за децата и родителите им. Във водата ще се добавя течен сапун със свеж пролетен аромат. Наличната техника вече е проверена, изправна е и е в пълна готовност. Искаме да използваме повече машини за миене с маркуч с по-високо налягане, за да изчистим наслоената мръсотия. Тези машини са общо 8, като във всеки район ще оперират по 4 от тях, тоест поетапно ще чистим по два района. Отделно във всеки район ще има машина на дюзи. Старият град, както и миналата година, също е включен в графиците", заяви Стоянов. 

От началото на тази седмица новата датска многофункционална техника, която предприятието закупи миналата година, вече чисти Главната и Центъра. Според Иван Стоянов благодарение на нея се пести време и настилката се изчиства далеч по-добре, качествено и ефективно.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochva-proletnoto-pochistvane-na-grada-421410
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.