Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОУ "Елин Пелин" учредява приз "Екосемейство" за родители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 15.03.2013Коментари ()1233
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Най-зеленото училище в най-зеления район за живеене "Западен" обявява конкурс за "Екосемейство" на 2013 година. Целта на проекта е учениците от ОУ "Елин Пелин" да привлекат родителите за каузата "Доброто има свое лице". Малчуганите сами мъдруват критериите за това екосъстезание за възрастни и имат желание те да бъдат наистина предизвикателство. Критериите ще бъдат обявени в най-кратки срокове, така че участниците в конкурса "Екосемейство" да имат време да ги изпълнят и така на 22 април - Ден на Земята да получат наградите.

В "най-зеленото училище" функционира клуб "Екознайко", чиито ученици активно се включват в градски и национални прояви, свързани с опазване на природата и заобикалящата ни среда. Учениците са подкрепяни са и от Министерството на околната среда и водите.

Директорът на училището Татяна Вангелова припомни, че само преди дни е стартирала друга екокампания-за събиране на отпадъчна хартия.Предадената суровина ще се отчита по класове. Класирането ще бъде обявено на 22 април - Световен ден на Земята. Рециклирането на хартията спасява дърветата от изсичане; спестява суровини и енергия; намалява количеството на отпадъците като извлича от тях ценни суровини и стимулира българската икономика.

Събраната хартия ще бъде продадена, а със средства ще бъдат бъдат закупувани и поставени фитнес уреди на открито в училищния двор. Класовете, предали най-много хартия, ще получат награди!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/OU-Elin-Pelin-uchredyava-priz-Ekosemeistvo-za-roditeli-421601
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.