Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОУ "Яне Сандански" участва в състезание по правопис на английски език
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 16.03.2013Коментари ()1632
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ЯНЕ САНДАНСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Основно училище "Яне Сандански" участва в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Be.

На 21.03.2013 г. в ОУ "Яне Сандански" , Пловдив, ул. Кичево №2, от 14.30 часа ще се проведе училищния кръг от Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

През цялата седмица над 5500 ученици от 236 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 20 април 2013 г. в 10 града в страната. Най-добре представилите се 30 ученици ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е дванадесетгодишният Румен Стефанов Димитров от СОУПНЕ "Фридрих Шилер", гр. Русе.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС" в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/OU-Yane-Sandanski-uchastva-v-sustezanie-po-pravopis-na-angliiski-ezik-421798
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.