Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Равен резултат в кулинарното състезание в КСУ "Св. Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 21.03.2013Коментари ()2063
©
С много настроение, отлични оценки и равенство между двата състезателни отбора - на момчетата и на момичетата - завърши кулинарният конкурс в Комплекса за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив. 

"Затруднихме се в преценката, защото нещата са наистина много вкусни", каза след дегустацията председателят на журито Йоханес Шулц, който от 5 март обучава по готварство персонала и кулинарните паралелки в социалния учебно-професионален център към Комплекса. 

Не спестиха похвалите си и другите членове на журито: почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и главният готвач на ресторанта на хотел "Лайпциг" Николай Антонов.

Двата отбора получиха награди, които още повече вдъхновиха момчетата и момичетата. Комплиментът на хотел "Лайпциг" за всички състезатели и за техните наставници от Комплекса е посещение на акватеката на плажа на 9-ти километър през лятото. Йоханес Шулц ги изненада с ключодържатели-сувенири под формата на готварски бъркалки, а ръководството на Комплекса им подари книги с кулинарни рецепти.

Задачата, с която трябваше да се справят отборите за час и половина, бяха по две рецепти за всеки от тях: момчетата приготвяха риба пане и картофена салата по рецепта от Северна Германия. Момичетата пък се представиха с два вида десерти: плодова салата и крем. В кухнята с отборите неотлъчно бяха наставничките им Мария Делинова и Павлина Богоева.

Кулинарният конкурс е заключителен етап от курса на Йохан Шулц в Комплекса и представлява своеобразна презентация на наученото под негово ръководство.

Съгласно споразумение между Комплекса и Международния експертен съвет към МВнР на Федерална Република Германия, обучението е безвъзмездно и е свързано с миналогодишното дарение чрез Националния алианс за работа с доброволци на професионално кухненско оборудване. 

"Времето е кратко, но съм доволен от постигането на основната ми цел - да покажа добри рецепти от немската кухня и някои основни положения в готварската техника, както и как да се ползва оборудването в кухнята" - каза Шулц.

Директорът на Комплекса Апостол Делев благодари на участниците в състезанието, на журито, на заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков, директорът на Дирекция "Социално подпомагане" в Община Пловдив Веселина Ботева и на представителите от Националния Алианс за работа с доброволци и на медиите, които уважиха деня, превърнал се в истински празник за кулинарните паралелки. 




(c) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Raven-rezultat-v-kulinarnoto-sustezanie-v-KSU-Sv-Georgi-422601
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.