Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подобряват водния сектор на Хисаря по проект
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:45 / 02.04.2013Коментари ()1735
© Plovdiv24.bg
Днес в община Хисаря в кв. "Миромир" (център) с официална церемония ще бъде даден старт на проекта по Договор № DIR-51011116-C012 на проект "Интегриран проект за подобрение на водния сектор на град Хисаря: Изграждане на битова и дъждовна канализация на кв. "Момина баня", кв. "Веригово" и кв. "Миромир" град Хисаря и реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа в кв. "Момина баня", кв. "Веригово" и кв. "Миромир", финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г." (ОПОС).

Участие в церемонията ще вземат заместник-министърът на околната среда и водите Малина Крумова, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Хисаря инж. Пенка Ганева, както и представители на главния изпълнител на проекта Обединение "ГБС - Хисаря".

Общата стойност на проекта е 33 326 009 лв. и трябва да приключи през декември 2014 г. Реализацията му е продължение на водената от Община Хисаря успешна политика на дългосрочно планиране. Успешното изпълнение на проекта ще допринесе за по-добрите условия за живеене и опазването на естествената околна среда. Осигуреното (екологосъобразно) пречистване и заустване на битовите отпадъчни води е сериозно конкурентно предимство при привличане на инвеститори и развитие на местната икономика. Асоцииран партньор на Община Хисаря е "ВиК" ЕООД, Пловдив.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Podobryavat-vodniya-sektor-na-Hisarya-po-proekt-424775
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.