Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриха Дните на книгата в Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 02.04.2013Коментари ()920
©
Днес в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" официално започнаха Дните на книгата в Асеновград. Втори април е Международният ден на детската книга и по този случай беше открита изложба от нови книги за детския отдел на библиотеката. Зам.-кмет инж. Мария Вълканова подари книги на децата от детския дом и на ЦДГ "Слънце". 

Имаше специална изненада за децата от детска градина "Слънце" и децата от детския дом "Таню Войвода", които присъстваха на изложбата. Библиотеката, съвместно с Община Асеновград им, бяха подготвили среща с автора на детски книжки Борислав Ганчев, по-познат като Борко Бърборко. Той представи част от своето творчество, засягайки различни образователни теми-за празниците през различните сезони, за здравето и болестите, за безопасното движение по пътищата, по изключително забавен и интересен за децата начин. 

По случай Деня на шегата специално внимание беше обърнато на хумористичните стихотворения и гатанки, които се и оказаха любими на децата. Особено се зарадваха и на възможността сами да участват в срещата с четене на гатанки и стихотворения, като някои от тях се включиха и с рецитация на свои любими стихчета.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Otkriha-Dnite-na-knigata-v-Asenovgrad-424973
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.