Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
115 години отбелязва читалището в Катуница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:21 / 04.04.2013Коментари ()1354
©
Снимка: Архив
115 години отбелязва читалище "Просвета - 1898" в с. Катуница, Пловдивско. По случай юбилея на 5 април от 18 часа концерт в читалището ще изнесат местната женска певческа група "Чая" и  танцов състав "Ягода" - с. Ягодово. Специални гости на тържеството ще са почетният член на библиотеката Любка Трифонова, членове на бившите настоятелства и номинираните за почетни членове на читалището Георги Петров, Васил Абрашев, Анка Стоянова /Колева/ и Славка Абрашева. 

Читалището в Катуница е основано на 05.04.1898 година с първоначалното име "Побуждение". Създадено е от будни родолюбци и се развива благодарение на непрекъснатия стремеж на хората от селото към културни ценности и по този начин запазва богатите народни традиции. Както преди, така и днес библиотеката е притегателен център за млади и стари заради създадения богат библиотечен фонд и компютри, даващи достъп до глобалното информационно пространство, дарени от Глоб@лни библиотеки - България. 

Днес, след 115 години, основната функция на читалището продължава да бъде запазването, развиването и обогатяването традициите, обичаите и културния живот на местните хора.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/115-godini-otbelyazva-chitalishteto-v-Katunica-425231
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.