Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОИЦ–Пловдив представи добри практики на информационен семинар в Перущица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:41 / 08.04.2013Коментари ()703
©
Областен информационен център - Пловдив представи и популяризира добри практики и "научени уроци" от успешно реализирани проекти, финансирани по оперативните програми в Перущица. Това стана на информационен семинар в града днес, който премина при висока активност и под мотото "ДА работим ЗАЕДНО".

Представители на широката общественост, читалища, бизнеса, образователни институции, местната власт и медии в Перущица се запознаха с успешните проекти на Центъра за кариерно ориентиране и развитие и Българска стопанска камара, финансирани по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

В семинара бяха посочени като добри практики и два проекта на община Перущица, съфинансирани със средства от оперативните програми. Единият от тях - "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в детските заведения "Радост" и "Тракийче", по оперативна програма "Регионално развитие", е с бюджет близо 767 000 лв. Община Перущица подписва договори по оперативна програма "Административен капацитет", както и проект "Помощ в дома" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Гордост на града е и проект на Министерството на културата - "Възстановяване, експониране и изграждане на туристическа инфраструктура на Раннохристиянска базилика "Червената църква" край Перущица", който е по оперативна програма "Регионално развитие" и е на стойност над 2 304 000 лева.

Неправителственият сектор също работи успешно по проекти, съфинансирани от оперативните програми. Фондацията "Земята - източник на доходи" дава възможност на представители на хора в неравностойно положение да получат достъп до професионално образование чрез проект "Осигуряване на достъп до професионално образование и обучение за ромски семейства, занимаващи се със селскостопанска дейност", съфинансиран от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

По време на семинара бе предоставена още информация за актуални схеми и възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми, допустими бенeфициенти на територията на община Перущица. Бе представена информация за приоритетите и бъдещите инициативи на Областен информационен център - Пловдив за 2013 година и за Мрежата от ОИЦ като цяло.

В края на събитието експертите от ОИЦ проведоха индивидуални срещи със заинтересовани граждани, представители на професионалното образование и бизнеса.
Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/OICPlovdiv-predstavi-dobri-praktiki-na-informacionen-seminar-v-Perushtica-425912
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.