Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВКС потвърди присъда на Пловдивския окръжен съд за търговия с наркотици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:56 / 30.01.2005Коментари ()892
Върховният касационен съд потвърди присъдата срещу Тодор Рудов (43 г.), съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. Пловдивският окръжен съд го призна за виновен в това, че през месец март 2003 год. в гр. Пловдив е разпространявал наркотично вещество – хероин на обща стойност 325 лв. и му наложи наказание от шест години лишаване от свобода. Жалбата на подсъдимия срещу наложената присъда е отхвърлена от всички инстанции и тя влиза в сила.
В началото на 2003 год. Рудов се запознал с Изабела Д. (23 г.), която употребявала наркотични вещества. Започнал да я снабдява с хероин, като първоначално тя му заплащала закупеното количество. По-късно започнала да му заема собствени вещи, понеже нямала парични средства. В края на месец март 2003 год. полицейски служители извършват по сигнал претърсване в дома на Изабела Д. Там откриват грам и половина хероин. След нейния разпит се насочват към жилището на Тодор Рудов. В момента, когато полицията прониква в апартамента, той се опитва да изхвърли в тоалетната пакетче с наркотик. Найлоновото пликче обаче било забелязано и иззето, а подсъдимият - задържан.
В момента той е с мярка за неотклонение задържане под стража и се намира в Пловдивския затвор. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/VKS-potvurdi-prisuda-na-Plovdivskiya-okruzhen-sud-za-turgoviya-s-narkotici-4264
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.