Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доставчикът на боб с гъгрици ще храни децата в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 17.04.2013Коментари ()2689
© Plovdiv24.bg
Фирмата на общинския съветник от "Родопи" Георги Цанков, която се прочу с гранясалия боб с гъгрици, ще храни 3 г. децата на Пловдив. ЕТ "Фантастика 95" ще зарежда с мляко, месо, консерви и пакетирани стоки детските градини. Срещу тази услуга ще получи от общината 15,5 млн. лева.

Комисията за защита на конкуренцията се произнесе, че община Пловдив не е допуснала нарушения при избора на ЕТ "Фантастика 95", както и на други две фирми в конкурса. Жалбите бяха подадени от загубилите участници, сред които и "Надежда 2000". Тя е оспорила процедурата и за снабдяване с хляб и хлебни изделия, където на първо място е класирана "Симид агро". Поръчката в тази позиция е на стойност 660 000 лева. Победителят е предложил цена от 60 ст. за бял хляб, а "Надежда 2000" - 73 стотинки. Лъвският пай обаче остава за съветника Георги Цанков.

Покрай неговата фирма още не затихнал скандалът с доставката на боб с гъгрици за бедни. В конкурса на пловдивската община обаче ЕТ "Фантастика 95" е класирана на първо място за позицията "Мляко и млечни продукти", където прогнозната цена е 6 млн. лева. Общинският съветник е избран да снабдява забавачките и с месо и месни продукти. Той е посочил цена от 4,30 лв. за килограм охладено пиле, а за кайма "Стара планина" - 5,50 лв. Прогнозната стойност на тази поръчка е 6,1 млн. лева. Цанков е предпочетен да зарежда детските градини и с консерви и пакетаж, за което се предвиждат 3,412 млн. лева. Снабдяването с плодове и зеленчуци пък е дадено на "Петров комерс", където цената е 3,5 млн. лева. Конкурентите му от "Надежда 2000" са атакували и тази позиция, но КЗК е оставила жалбата им без уважение.

Общата стойност на цялата обществена поръчка за доставка на храни в детските заведения на Пловдив е близо 20 млн. лева. Битката е ожесточена, тъй като става въпрос за много пари. Очаква се елиминираните участници да внесат жалба във Върховният административен съд.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dostavchikut-na-bob-s-gugrici-shte-hrani-decata-v-Plovdiv-427705
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.