Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Премиерът ще посети Неделино
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:20 / 20.04.2013Коментари ()1440
© Impact Press Group
Днес министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков ще посети Община Неделино.

По време на визитата Райков ще се запознае със състоянието на свлачището в с. Тънка бара и ще инспектира строителните работи по неговото укрепване. Той ще се срещне и с жителите, чиито домове са пострадали след наводненията.

След среща на министър-председателя с кмета на гр. Неделино Стоян Беширов стана ясно, че Общината ще получи предварително субсидията си от държавния бюджет, която трябваше да се изплати редовно през м. юли 2013 г. С тези средства вече започна работа по овладяването на проблема. След заседание на сформираната към Министерски съвет Комисия по бедствията и авариите беше взето решение Община Неделино да получи и допълнително средства, които да бъдат предназначени както за разрешаването на проблема със свлачището, така и за този със срутения мост, заради който са в изолация няколко населени места в региона.

По-късно през деня премиерът ще присъства на официалното откриване на LED осветлението на ул. "Напредък" и кв. "Емовце" в гр. Неделино. Проектът е финансиран от Общината, заетите в ремонтните работи са наемани със средства от европейски програми за насърчаване на заетостта.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Premierut-shte-poseti-Nedelino-428343
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.