Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
КЗК отмени избор на изпълнител за доставка на храни за детски градини в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:11 / 23.04.2013Коментари ()2003
© Plovdiv24.bg
Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Пловдив за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет "Доставка на хранителни продукти за нуждите на детските градини, детските ясли и детските кухни на територията на община Пловдив" в частта по обособена позиция № 4.

Производството установи, че класираният за изпълнител участник по обособена позиция 4 - "Пресни плодове и зеленчуци", Консорциум "Петров Комерс и Ко", не отговаря на критериите за подбор на възложителя. 

Съгласно ЗОП, когато участникът е консорциум, всеки от участниците следва да има издадено на свое име необходимата според случая документация. В случая и двамата участници в Консорциум "Петров Комерс и Ко" е следвало да притежават валидно удостоверение за регистрация по чл. 12 ЗХ с териториален обхват за община Пловдив, съгласно който имат право да извършват дейността по обществената поръчка. Тъй като съдружникът "ММ-Комерс" ЕООД и в предоставения допълнителен срок е представил документ с друг териториален обхват, комисията по провеждане на процедурата е била длъжна директно да го отстрани от участие по обособена позиция № 4 от обществената поръчка.

КЗК връща процедурата на етап плик № 1 за разглеждане на допълнително представените документи за подбор на участника Консорциум "Петров Комерс и Ко", гр. Пловдив в обществената поръчка, в частта й по обособена позиция № 4, при съобразяване с мотивите на настоящото решение.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/KZK-otmeni-izbor-na-izpulnitel-za-dostavka-na-hrani-za-detski-gradini-v-Plovdiv-428918
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.