Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Срив в качеството на образованието у нас сочат международни проучвания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:04 / 31.01.2005Коментари ()1570
Според последните международни проучвания българските ученици са на 21-во място по математика и на 24-о по природните науки сред техни връстници от 46 страни. Това съобщи днес на семинар за реформата в средното образование Анете Диксън, директор на отдел “Стратегии и операции” към Световната банка. “През 1995 година България беше на 9-о място по математика и на пето по природни науки в света, което е най-големият спад в сравнение с всички останали страни”, допълни Анете Диксън, цитирана от БНТ. Данните говорят за рязко влошаване на качеството на образованието и конкурентноспособността на учениците, кометнира Диксън. Според нея фактът, че все по-малко деца отпадат от училище, е положителен, но все още е основен за страната. Целите по отношение на реформата трябва да са увеличаване средствата за образование и същевременно подобряване начините за изразходването им.
Провелият се семинар е организиран от Министерствто на образованието и Световната банка във връзка с очаквания трети програмен заем за преструктуриране, който би осигурил допълнителни средства за образованието.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sriv-v-kachestvoto-na-obrazovanieto-u-nas-sochat-mezhdunarodni-prouchvaniya-4290
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.