Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Земеделски производители в разговор с Владимир Маринов: Изкупвателните пунктове да бъдат възстановени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:13 / 24.04.2013Коментари ()2142
©
"Акцизът върху горивата за земеделски производители трябва да падне. Защото, единствено ние в Европа плащаме 600 лв. на тон акциз - за каква конкурентоспособност на нашите производители може да става въпрос? Изкупвателните пунктове в Пловдивско трябва да бъдат възстановени, защото това е поредната ми среща, на която производители казват, че времето им отива да пласират стока. А кога да произвеждат?» Това каза в разговор с производители от Стамболийски водачът на листата на ЛИДЕР-НИЕ В Пловдив област Владимир Маринов. На срещата хората поставиха редица въпроси около проблемите на дребните производители. На практика тези, които обработват до 10 дка не могат да получат никаква помощ, вносът ни убива, казаха още хората.

"Категорично трябва да бъдат изравнени европейските плащания за единица площ на българските и европейските земеделски производители. Квотите да бъдат договорени така, че земеделските ни производители да имат равен старт с колегите си в Полша или Чехия, например, а не както е сега - да са назад в субсидирането с 50 лева на декар още на старта. Това ще направи нашите производители конкурентноспособни, а не съветите на бившия министър Мирослав Найденов - «Конкурирайте се», заяви Владимир Маринов. "Субсидирането на селскостопанските производители трябва да бъде не на база обработваеми площи и брой отглеждани животни, а на база количество и качество на произвежданата продукция каза в отговор на въпрос на производител водачът на листата на ЛИДЕР-НИЕ в Пловдивска област. Той беше категоричен, че усилията за подпомагане на земеделските производители трябва да бъдат насочени не само към европейските субсидии, но и към национална управленска стратегия за развитие на сектора.


Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zemedelski-proizvoditeli-v-razgovor-s-Vladimir-Marinov-Izkupvatelnite-punktove-da-budat-vuzstanoveni-429208
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.