Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Улиците в район ''Южен'' са почистени, твърдят от ''Чистота'' ЕООД
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:18 / 01.02.2005Коментари ()2118
Във връзка с трагичния инцидент от тази сутрин, довел до смъртта на 16-годишно момиче, от община Пловдив предоставиха доклада, който са направили до зам.-кмета инж. Атанас Славов представителите на комуналната фирма “Чистота” ЕООД и районната администрация на район “Южен” Манно Митев – главен специалист “Комунални дейности” и Георги Филков – организатор район “Южен”.
Текстът на доклада гласи:
“Изпълнени са задълженията на общинското дружество – спирката и мястото на инцидента са добре опесъчени; уличното платно около мястото на инцидента е сухо.”
Припомняме, че в 7.30 часа тази сутрин 16-годишно момиче загина на автобусна спирка на бул. "Александър Стамболийски". Според информацията на РДВР момичето паднало и потеглящият автобус притиснал главата му към тротоара със задната си дясна гума. Очевидци разказват по-различна версия - автобусът бил тръгнал, момичето се затичало след него, паднало и ударило главата си в ръба на бордюра. Смъртта е настъпила мигновено. Разследват се причините за инцидента.
Във връзка със зачестилите инциденти след влошаване на метеорологичната обстановка КАТ и Икономическа полиция започват проверки за опезопасяването на уличните платна и тротоари в града. Ще бъдат проверявани и пътните листове на почистващите фирми. Материалите за инцидентите ще бъдат предоставени на прокуратурата, която ще реши дали ще търси отговорност за почистването на улиците.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ulicite-v-raion-Yuzhen-sa-pochisteni-tvurdyat-ot-Chistota-EOOD-4308
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.