Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Здравко Димитров получи отличието "Заслужил деятел на БЧК"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:32 / 08.05.2013Коментари ()998
©
На скромна церемония в залата на Секретариата на БЧК - Пловдив на ул."Кракра"№6 Здравко Димитров бе отличен със званието "Заслужил деятел на БЧК". В Международния ден на Червения кръст и на Червения полумесец - 8-ми май Областната структура на БЧК - Пловдив връчи своите ежегодни награди. Сред хората, посветили се да помагат на организацията, както финансово, така и с включване в акциите по кръводаряване, е и Здравко Димитров.

"Тази награда е за човека, който през годините не престана да ни подкрепя и да бъде наш съмишленик. За единствения пловдивски управник - досега нямаме подобна подкрепа нито от кмет, нито от предишен областен управител, който независимо от превратностите на съдбата си остава наш
верен член" . 

С тези думи областният председател на червенокръстката организация д-р Петрония Карамитрева връчи отличието на Димитров. Връчваме тези награди на най-добрите от най-добрите, гордейте се с тях, те са заслужени, завърши думите си Карамитрева.

"Да помагаш на Червения кръст не е задължение, това е кауза, за която си заслужава да се бориш не само когато има нужда, но и тогава, когато няма такава. Винаги съм се включвал в акциите на организацията и ще продължа да го правя, каза при получаване на отличието Здравко Димитров. Винаги може да разчитате на мен, винаги съм насреща за всяко едно начинание"! 

Решението за присъждане на наградата е на Националния съвет на БЧК и се връчва по повод Международния ден на БЧК и на Червения полумесец. Сред отличените днес бяха също и бившият изпълнителен директор на КЦМ Никола Добрев, зам.председателят на областната структура на БЧК Христо Паунов, както и младежи-доброволци помагащи на организацията.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zdravko-Dimitrov-poluchi-otlichieto-Zasluzhil-deyatel-na-BChK-431277
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.