Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивският международен панаир кандидатства за домакин на ЕКСПО`2012
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:39 / 02.02.2005Коментари ()854
Международен панаир – Пловдив кандидатства за домакин на Световно изложение през 2012 година. Кандидатурата се подава от името на правителството, а продължителността на експозицията по регламент е не по-малко от три седмици и не повече от три месеца.
Документите по кандидатстването вече са внесени в Международното бюро за световните изложения BIE в Париж, съобщиха от информационната служба на Панаира. Темата на изложението, която предлагат организаторит, е: “Преосмисляне на историята – бъдеще от миналото”. Идеята е да се провокира представяне на древните цивилизации от целия свят. Тематичните направления включват: история и археология, култура и културно наследство, религия, традиции и езици, представяне на нови проекти, свързани с миналото.
Световните изложения, които се одобряват от BIE са два вида: регистрирани изложения, които се провеждат на всеки пет години - тази година в Аичи Япония, 2010 г. в Шанхай, и признати изложения - провеждат се между две регистрирани изложения. За 2008 г. е одобрена кандидатурата на Сарагоса, а за 2012 г. тепърва ще бъде определена.
Международен панаир – Пловдив е организирал българското национално участие на ЕКСПО Лисабон, на ЕКСПО Хановер, а в момента организира участието ни на ЕКСПО Аичи – Япония.
На територията на Панаира са се провели три световни изложения – Ловно изложение (1981 г.), Първо и второ изложения на младите изобретатели (1985г. и 1991 г.).


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-mezhdunaroden-panair-kandidatstva-za-domakin-na-EKSPO2012-4313
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.