Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мащабен ремонт започна в центъра на Съединение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:27 / 09.05.2013Коментари ()1099
©
Мащабен ремонт започна в централната градска част на Съединение. Предвижда се подмяна на плочковите настилки, изграждане на водно огледало, подновяване на алеи и осветление в парковете на Съединение. Ще бъде изградена автоматична напоителна система за градинките, ще бъдат монтирани нови пейки и ще се изгради сцена за концерти на открито. Предстои утвърждаването и на терен за детска площадка. 

"Последният ремонт на площада е бил през 1985 година по повод 100-годишнината от Съединението на България, сега този проект за ремонт ще промени визията на Съединение", категоричен е кметът на общината Георги Руменов. 

По думите му това е център с историческо значение за страната, защото от тук е тръгнало едно от най-значимите събития след Освобождението, а именно Съединението на Източна Румелия и Княжество България на 5 септември. Всяка година на този център се правят възстановки на моменти от събитието. 

Договорът с фирмата-изпълнител е подписан и сега започват строително-монтажните работи на обекта. За тазгодишното честване на Съединението центърът ще бъде изцяло с нов облик. Стойността на ремонта е 1 милион 240 хиляди лева. Проектът е финансиран по програмата за развитие на селските райони. 

С него ще се създадат още условия за игра и развлечение на младото поколение и ще се създадат условия за съхраняване и обновяване на културното наследство чрез запазване на идентичността на местното население, като източник на достойнство и самочувствие. 

"Селските райони трябва да се превърнат в привлекателни за живот места, в противен случай, въпреки запазената околна среда и екологичните аргументи, жителите на селските райони ще продължат да се преселват в градовете", смята кметът на община Съединение Георги Руменов. 



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Mashtaben-remont-zapochna-v-centura-na-Suedinenie-431390
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.