Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Катедра МАХВП към УХТ Пловдив чества 40 години от основаването си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:12 / 10.05.2013Коментари ()2409
©
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С тридневни тържества и юбилейна научна конференция отбелязва своята 40-годишнина Катедра "Машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост" (МАХВП) към Техническия факултет на Университета по хранителни технологии (УХТ) - Пловдив. 

Празничните събития започнаха със среща на студентите с фирми от хранителното машиностроене и продължиха с академичен празник и международна научна конференция, включваща над 60 доклада от страната и чужбина. ,,На днешния ден поздравяваме не само тези, които работят и учат тук, но и ветераните-преподаватели и професори, с чиито усилия е създаден научният ресурс на катедрата и добрата й репутация", подчерта в приветствието си към гостите и участниците в тържествата ректорът на УХТ-Пловдив проф. д.т.н. инж. Кольо Динков. 

Поздравителни адреси от български и чуждестранни университети и научни организации прочете ръководителят на катедрата проф. д-р инж. Стефан Стефанов.

Почетният председател на организационния комитет на тържествата проф. д.т.н. инж. Стефан Дичев запозна аудиторията с богатата история на катедра МАХВП и приноса на работилите в нея в подготовката на специалисти в областта на техниката за хранителната индустрия.

Конференцията продължава със заседания по секции и Кръгла маса на тема: "Актуални проблеми и съвременни методи при подготовката на специалисти с висше образование за нуждите на хранителната промишленост". 

Катедра МАХВП е създадена през 1973 г. с решение на Академичния съвет на тогавашния ВИХВП, с цел провеждане на профилиращо обучение на студентите от специалност ,,Машини и апарати за хранителната и вкусовата промишленост". За 40 години тук са се дипломирали повече от 900 инженери с образователно-квалификационна степен "бакалавър" и "магистър". 

Катедрата е без аналог в областта на висшето образование в национален мащаб и е едно от водещите звена в обучението на специалисти в областта на хранителното, биотехнологичното и опаковъчното машиностроене.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Katedra-MAHVP-kum-UHT-Plovdiv-chestva-40-godini-ot-osnovavaneto-si-431682
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.