Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нулева толерантност срещу трафика на хора в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:56 / 22.05.2013Коментари ()1213
© Plovdiv24.bg
Местната комисия за борба с трафика на хора към Община Пловдив съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, организират кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, под мотото "Нулева толерантност срещу трафика на хора". Кампанията се осъществява в партньорство с Менпауър България и представителството на международната неправителствена организация А21 за България.

В рамките на кампанията, на 23 май в Заседателна зала на Община Пловдив, от 14 ч., ще се проведе дискусионен форум на тема "Трафик на хора с цел трудова експлоатация и трудово законодателство". Целта на форума е да срещне млади хора, студенти в последните курсове на университета, на които им предстои професионална реализация, включително и в чужбина, с представители на фирми, които предлагат посреднически услуги за намиране на работа и студентски бригади в чужбина, както и с представители на институциите, които работят по проблема.

На форума ще бъде представена информация и ще се дискутират въпроси, свързани с явлението "трафик на хора", социалната отговорност на посредническите фирми, изпращащи работници в чужбина по отношение на трафика на хора с цел трудова експлоатация, некоректните практики в дейността на фирмите, предоставящи сезонна заетост в региона и рисковете за попадане в ситуация на трудова експлоатация, както и легалните възможности за обучение, работа и студентски бригади в чужбина, трудовото законодателство и Атинските етични бизнес принципи.

На събитието ще присъстват представители на Община Пловдив, Инспекция по труда, Агенция по заетостта, Търговско-промишлена палата Пловдив, представители на студентските съвети от местните университети.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nuleva-tolerantnost-sreshtu-trafika-na-hora-v-Plovdiv-433871
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.