Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ПГМТ награди участниците в клуб "Механожурналист"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 22.06.2013Коментари ()5687
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ПГМТ "Проф. Цв. Лазаров" - П-в:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Участниците в клуб "Механожурналист" от Професионална гимназия по механотехника "Професор Цветан Лазаров", град Пловдив, приключиха успешно първата година от работата си по проект УСПЕХ. който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Тази алтернативна форма на учене е по Проект "Да направим училището привлекателно за младите хора".

Клуб "Механожурналист" е създаден през месец октомври 2012 година. Младите журналисти са 14 ученици от различни класове, но всички са обединени от идеята да поставят едно ново начало в нашата гимназия и да помогнат при издаването на училищен вестник. Най-малки са участниците от 10"А" клас, но те са и сред най-активните. Това са Йорданка Тумбакова, Ивелина Шабани, Евелина Пашова, Тодор Анастасов, Калоян Тодоров, Веселин Богданов, Рангел Дафов, Мишо Сабер. Не им отстъпват в инициирането на нови идеи и единадесетокласниците от "Д" паралелката -Венцислав Стаменов, Станислав Томов, Денислав Джандев и Теодор Крчев.

Клубът имаше подкрепата и на двама абитуриенти. В списването на вестника решиха да се включат амбициозните ученици от 12"Б" клас Евгения Дингилска и Мартин Кючуков. Ръководител на клуба е Мария Шопова, преподавател по "Български език и литература" в училището. Целта на всички участници е да отразяват в своя вестник "Механожурналист" всичко интересно, което се случва в училището. Към настоящия момент вече има издадени шест интересни броя, които могат да бъдат прочетени на сайта на училището http://www.pgmtplovdiv.info, в Рубриката "Проекти - МЕХАНОЖУРНАЛИСТ".

На 19 юни всички участници получиха грамоти, купи и медали за участието си в клуб "Механожурналист". Пожелаваме им успешна работа и през следващата учебна година.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/PGMT-nagradi-uchastnicite-v-klub-Mehanozhurnalist-439274
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.