Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чужденци си подадоха ръка в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:14 / 24.06.2013Коментари ()1327
©
Имигранти от Молдова, Сирия, Йордания, Ирак, САЩ, представители на Арменската общност, Руски клуб "Отечество", Украинско-Българско сдружение "Пловдив" и Младежкият отдел "БУКИ" към Фондация «Мати Україна» - България, взеха участие в две културни мероприятия по проект на Международната организация по миграция в България.

Под надслов "Празник на традиционната Славянска кулинария" и "Празничен концерт с участието на представители на чуждестранни общности", имигрантите представиха част от своята култура, традиции и таланти, и заедно доказаха че Пловдив може да бъде общ дом за всички, без значение от националната им принадлежност.

Мероприятията организирани от "Информационен център за имигранти - Пловдив", в партньорство с "Украинско-Българско сдружение Пловдив", са част от проект за интеграция на граждани на трети страни, реализиран от Мисията в България на Международната организация по миграция, с подкрепата на Европейски интеграционен фонд.

"Интеграцията е двустранен процес" - коментира координаторът на ИЦИ-Пловдив, г-н Теодор Николов.

"Не е достатъчно да подготвим чужденците за живота в България. Нужно е да запознаем и българското общество с ползите от правилната интеграционна политика. Изграждането на толерантна мултикултурна среда е задължително условие за успешна интеграция."

Именно към българското общество е насочена и следващата инициатива на центровете за имигранти в България. С фотоизложба, посветена на живота на имигрантите в България, организаторите целят да запознаят гражданите на Пловдив с традицията и културата на чужденците и да насърчат толерантността и междукултурния диалог.
Откриването на изложбата ще се проведе на 25.06.2013 г. във фоайето на Народна библиотека "Иван Вазов" и може да бъде видяна до края на месеца.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chuzhdenci-si-podadoha-ruka-v-Plovdiv-439502
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.