Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Танцов състав от Кипър пристигна в Пазарджик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:14 / 09.02.2005Коментари ()2658
©
Рано тази сутрин по покана на Общинския детски комплекс в Пазарджик пристигна танцов състав от частния училищен център “ИЛИМ” в Никозия. Десет-единадесет годишните момичета и момчета бяха изненадани от минус 10-градусовите температури и бялата снежна перелина обгърнала областния център, още повече че при заминаването им от Кипър там е било 14 градуса.
В приветствието си директорът на образователния център Серхат Баяр каза, че се надява техните топли приятелски чувства да разтопят този сняг. По време на концерта, под наслов “Децата за един по-добър свят”, съвместно с формите на Общиския коплекс, кипърските деца ще изпълнят два танца – “Червено, червено, много червено” и степ по мелодията на турската група “Адена”, спечелила 4 място на миналогодишното издание на конкурса Евровизия.Тези изпълнения са подготвени от хореографа на групата Салахи Дрошемеджи.
Гостите ще останат в Пазарджик до събота, а в програмата им е предвидена среща с кмета Иван Евстатиев, посещение на исторически забележителности в Пазарджик,Пловдив и Асеновград, както и екскурзия до курорта Боровец. Младите изпълнители от островната държава ще гостуват в домовете на своите български връстници. Информацията и снимката са на pa-media.net.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Tancov-sustav-ot-Kipur-pristigna-v-Pazardzhik-4437
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.