Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Утре ще е слънчево, но със силен вятър, жълт код за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 02.09.2013Коментари ()1633
© НИМХ
Утре голяма част от страната ще е оцветена в жълто и оранжево заради очакван силен вятър, сред тях е и Пловдивска област. През нощта и в източните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили, особено по Черноморското крайбрежие. Над страната ще преобладава ясно време. Утре ще е предимно слънчево, но ветровито - ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и силен запад-северозападен вятър. По-значителни временни увеличения на облачността ще има привечер, когато на места в Североизточна България ще превали краткотрайно. През нощта срещу сряда ще превали и в отделни райони от останалата част на страната. Със северозападния вятър ще проникне малко по-хладен въздух, дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за септември.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни през втората половина от деня и през нощта срещу сряда, когато само на отделни места ще превали дъжд. Северозападният вятър ще се усили още и по откритите и високи части ще бъде временно до бурен. Максимална температура на 1200 метра 17°, на 2000 метра - около 10°.
По Черноморието ще е ветровито - с умерен и временно силен северозападен вятър. Ще бъде предимно слънчево, с повече облачност едва привечер и през нощта срещу сряда, когато на места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотрайно. Максимални температури - между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето - 2-3 бала.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Utre-shte-e-slunchevo-no-sus-silen-vyatur-zhult-kod-za-Plovdiv-451722
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.