Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
РИОСВ-Пловдив спря производството на две фирми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:49 / 05.09.2013Коментари ()2778
Заповеди за налагане на принудителна административна мярка издаде през август директорът на РИОСВ-Пловдив Тамер Бейсимов на «Скорпио-46» ЕООД, Пловдив и на «Карбол» ЕООД, с. Красново, общ. Хисар.

Ръководството на първата фирма се задължава да преустанови производство на натриев хипохлорид в промишлен мащаб до издаване на комплексно разрешително. Със заповедта за «Карбол» ЕООД се спира пускането на пазара на дървените въглища, произведени от фирмата. Мярката е до извършване на регистрация на въглищата в Европейската агенция по химикали, съгласно изискванията на нормативните актове на Европейския парламент. За работа без нужната регистрация фирмата има наложен акт и издадено наказателно постановление в началото на годината.

През август експертите от РИОСВ-Пловдив са извършили 91 проверки на 84 обекта, за отстраняване на допуснати нарушения, са дадени 75 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. През месеца са съставени 11 акта, като 8 от тях са за извършени нарушения на Закона за управление на отпадъците.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/RIOSV-Plovdiv-sprya-proizvodstvoto-na-dve-firmi-452274
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.