Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От днес започват празниците на Стария град
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 23.09.2013Коментари ()2458
©
Днес се отваря "вратата във времето", с което стартират празниците на Стария Пловдив! Най-напред ни предстои да преминем през Иконната галерия на ул. "Съборна" 22, където от 17:30 ч. ни очаква изложба на ГХГ - Пловдив, представящи "Християнските празници през септември".

След това Община Пловдив, Областна администрация - Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив" и наследниците на творците Димовски и Хайтов ще отворят за пловдивчани и гости на града вратата на Данчовата къща (ул. "Арх. Христо Пеев" 2). В 18:00 ч. - "Време да плачеш, време да се смееш", ще можем да разгледаме изложбата "Карикатурите на Борис Димовски и героите на Николай Хайтов".

От 19:30 ч. на Римския стадион с рецитал на Милчо Левиев - пиано, и Огнян Видев - китара, официално ще бъдат открити Празниците на Стария Пловдив. Непосредствено след концерта ще ни бъде разказана една филибелийска история - предстои да видим премиерата на филма "Дъждовен ден", посветен на българския джазов музикант Огнян Видев.

"Доминантната идея на филма е темата за Пловдив - с артистичното минало на града, съсредоточено предимно в Стария Пловдив, с който се свързват и имената на последните мохикани на пловдивската бохема, а именно: Атанас Кръстев - Начо Културата, Георги Божилов - Слона, Катя Паскалева, Димитър Киров, Георги Бояджиев - Бояджана и редица други художници и творци, музиканти и поети, писатели и артисти. Безспорно, името на Огнян Видев е едно от най-ярките.

Връзката му с Пловдив е много важна и значителна, тя е неделима. Музикантът се признава в любов пред китарата си. Спомените пораждат картини от реалното и миналото. Музиката му превъплъщава всекидневието в особен мир на художника. Тя кара да се замислим над бренното битие. И същевременно над себе си" - споделя за филма и за главния си герой режисьорът Андрей Чертов. Освен Милчо Левиев на екрана ще видим Ибряма и Мая Новоселска.

Plovdiv24.bg е медиен партньор на събитието.



Още по темата: общо новини по темата: 12
30.09.2013 »
27.09.2013 »
27.09.2013 »
27.09.2013 »
27.09.2013 »
26.09.2013 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ot-dnes-zapochvat-praznicite-na-Stariya-grad-455401
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.