Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Три и половина години затвор заради смърт на път край Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 01.10.2013Коментари ()1448
©
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Николай Кабаков, 40 г. на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим. Подсъдимият беше осъден на лишаване от право да управлява МПС за срок от  6 години.

Той беше признат за виновен в това, че на 17.11.2011 г. на кръстовището на Западнообходния път на гр. Пловдив с пътя за с. Първенец при управление на МПС "Киа Карнивал" е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Петър Тачев, като деянието е извършено в пияно състояние.

На 16.11.2011 г. около 23.30 часа подсъдимият Кабаков и пострадалият Петър Тачев потеглили от с. Козарско в посока към гр. Пловдив, като се придвижвали с лек автомобил "Кия Карнивал", собственост на пострадалия Тачев. По пътя решили да си купят алкохол и около 00,10 ч. на 17.11.2011 г. спрели на бензиностанция "Ромпетрол" на бул. "Коматевско шосе". Въпреки че бил употребил алкохол, Кабаков седнал на мястото на водача.

На кръстовището на Западнообходния път на гр. Пловдив с пътя за с. Първенец Кабаков отнел предимството на автобус и последвал сблъсък. От завъртането на автомобила пострадалия Тачев бил изхвърлен надясно и с главата си счупил стъклото на предната дясна врата и след това изпаднал от купето върху пътното платно.

На местопроизшествието пристигнали екипи на полицията и спешна медицинска помощ, като лекар констатирал смъртта на пострадалия Тачев. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tri-i-polovina-godini-zatvor-zaradi-smurt-na-put-krai-Plovdiv-456754
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.