Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тотев: Пловдив не губи от това, че не е член на Конвента на кметовете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 01.10.2013Коментари ()2792
© Plovdiv24.bg
"Пловдив не губи от това, че вече не е член на Конвента на кметовете. Има някои членства, които са свързани с разход от страна на Общината, какъвто е и конкретният случай. Задълженията, които имахме, бяха да даваме между 20 и 40 000 лв. годишно на организацията, просто само за да каже, че членуваме някъде. Преценихме, че е добре по-скоро да не даваме такива пари в организации, от които няма никаква полза". Така коментира пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев изявлението на асоциацията на Конвента на кметовете, че изключва града ни и по този начин ще загубим милиони левове.

"Казаното, че Община Пловдив може да изгуби милиони левове, е пълна глупост. Много добре трябва да преценяваме какви са ползите от едно или друго членство", заяви още градоначалникът.

По думите му Пловдив получава пари от европейските структурни фондове, които средства се договарят пряко между България и Европейската комисия. За следващия програмен период Пловдив чака пари от ОП "Развитие на Регионите". По тази програма за България са отделени 1.1 млрд. лв. и се чака в следващите две седмици правителството да разпредели тези средства между градовете в страната.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Totev-Plovdiv-ne-gubi-ot-tova-che-ne-e-chlen-na-Konventa-na-kmetovete-456868
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.