Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Дни на медицинската наука" в МУ Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:37 / 11.10.2013Коментари ()1026
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Повече от 150 ще бъдат регистрираните участници в проявите на станалите вече традиционни "Дни на медицинската наука" в Медицински университет - Пловдив. Форумът ще бъдe открит с пленарна лекция на тема: "Приложение на молекулярната диагностика в хематологията" от д-р Ричард Качмарски, експерт хематолог в болница Hillingdon в Лондон, хоноруван старши лектор в Imperial College и клиничен директор на Западнолондонската мрежа за проучвания при рак. 

Професорът е на научния форум и със съдействието на "Ес Джи Пи Био Дайнамикс" ООД. Модератор ще бъде проф. д-р Виктория Сарафян, дм, дмн - заместник-ректор по научната дейност при МУ - Пловдив. Събитието е на 14 октомври /понеделник/ с начало 13.30 ч. в аудитория № 7 в сградата към катедра "Патологична физиология" на висшето училище.

В рамките на форума ще бъдат проведени две проектни сесии за студенти, докторанти, млади учени и преподаватели. На тях ще бъдат представени резултати от реализирани научни проекти в областта на медицината, фармацията, управлението на здравеопазването и др. Организаторите очакват те да активират стремеж към нови знания и желание за успешно осъществяване на научно-изследователски модели и проекти.
 
В дните на Библиотечно-информационния център в пространството на централната библиотека на бул. "Пещерско шосе" №66, филиалната библиотека - ФДМ на бул. "Христо Ботев" № 3 и филиалната библиотека - МК на бул. "Братя Бъкстон" № 120 ще бъде представена експозиция с нова българска и чуждестранна литература по медицина, дентална медицина, фармация и здравеопазване. 

На 17 октомври /четвъртък/ от 13.00 ч. във втора аудитория на Аудиторния комплекс Библиотечно-информационният център ще се представи и с темата: "Улеснете научната си дейност с базите данни Science Direct и Scopus. Качествeна пълнотекстова и наукометрична информация от Elsevier". Лектор ще бъде Тошка Борисова - обучител за базата данни Science Direct и Scopus.

На 18 октомври /петък/ ще започне и научната сесия на Факултета по дентална медицина. Началото й ще бъде в 10.00 ч. в Аула "Магна" с доклади върху научните трудове и идеите на проф. В. Ю. Курляндски. Ще бъдат коментирани и съвременните методи за зъболечение и профилактика. С орални презентации ще участват изтъкнати стоматолози от Русия, а българските им колеги ще представят резултати от завършени научни проекти по дентална медицина.

От очакваните с голям интерес събитията в "Дни на медицинската наука" ще бъде и пленарната лекция на японския профeсор Йошихиса Накано от университета в Осака. Професорът е в България по инициатива на Факултета по обществено здраве към МУ - Пловдив. 

Той ще изнесе лекция на тема: "Значение на пробиотиците и другите биофункционални вещества върху човешката физиология и здраве" и ще представи японския опит. Неговата лекция ще започне от 13.00 ч. на 18 октомври /петък/ в аудитория № 4 на Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dni-na-medicinskata-nauka-v-MU-Plovdiv-458422
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.