Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От опера до съвременна популярна музика ще звучи в Балабановата къща
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 18.10.2013Коментари ()1413
©
Кратки вокални форми от операта до съвременната популярна музика ще представят Еделина Кънева, Петър Салчев и Антони Дончев на 22 ноември (вторник) от 18.30 ч. в Балабановата къща. Музикалното събитие е част от афиша на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща", който осъществява поредния си успешен сезон в Пловдив. 

Наред с арии от Моцарт, Пучини, Бородин, Пърсел ще звучат и теми на Бърнстейн, Гершуин, Манчини. Съдържателният подбор не е случаен. Той илюстрира историческото развитие на кратките вокални форми чрез взаимодействията между различните жанрове като цели да обърне внимание не толкова на хронологията, колкото на резултатите от тези смесвания.

За този концерт певецът допълва популярното си амплоа на джазов изпълнител и с известни теми от мюзикъли и арии от оперни произведения, като ще се опита да ги интерпретира по автентичния начин, характерен за времето им. В някои от вокалните партии ще му партнира сопраното Еделина Кънева. На рояла е маестро Антони Дончев. 

Петър Салчев е преподавател по пеене в АМТИИ - Пловдив. Концертът е част от неговата художествено-творческа докторантура. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ot-opera-do-suvremenna-populyarna-muzika-shte-zvuchi-v-Balabanovata-kushta-459624
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.