Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" представи извънучилищни дейности
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 06.11.2013Коментари ()1981
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Св.Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През учебната 2013/2014 година в СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" - Пловдив, са сформирани 17 групи за извънкласна и извънучилищна дейност, в които участват 235 ученици от II - XII клас.

"УСПЕХ" е абревиатурата на проекта на МОМН "Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски Хоризонти", финансиран от ОП "Развитие на човешките ресурси". Този проект даде възможност на СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" - Пловдив, както и на други училища в страната, да осмислят свободното време на учениците с безплатни за тях извънкласни и извънучилищни дейности. В предпочитани от децата занимания ще бъдат включени и ученици с идентифицирана нужда от специфична подкрепа, с риск от отпадане или прояви на агресия и насилие.

Сформираните 17 групи по интереси са в областта на природоматематическите и хуманитарните науки, родноезиковите, чуждоезиковите, дигиталните, гражданските и културните компетентности. Секциите "Баскетбол" и "Спортни мажоретки" ще насърчават децата към здравословен начин на живот, а надарените ученици в областта на изкуствата ще се обучават и забавляват в сформираните ателиета в областта на музиката, хореографията, етнографията и декорацията. През тази учебна година се сформира и клуб "Журналистика", който ще отразява училищните събития.

СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" - Пловдив, официално откри дейностите по проект "УСПЕХ" за учебната 2013/2014 година днес в сградата на училището. Представени бяха извънкласните и извънучилищните дейности, в които имат възможност да участват учениците.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/SOU-SvSv-Kiril-i-Metodii-predstavi-izvunuchilishtni-deinosti-462830
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.