Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
УМБАЛ "Свети Георги" разполага с всички необходими медикаменти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:57 / 08.11.2013Коментари ()1387
© Plovdiv24.bg
Категорично не отговарят на истината твърденията, че УМБАЛ "Свети Георги" остава без част от необходимите лекарства и консумативи, след като фармацевтичната компания "Фаркол" е спряла доставките си заради натрупани задължения.

Напротив, с доставчика "Фаркол" АД от няколко месеца е налице съдебен спор, защото са под съмнение действителността и качеството на доставките и претендираните от него вземания. Поради тази причина УМБАЛ "Свети Георги" е завела насрещен иск срещу "Фаркол" АД. Това най-вероятно е и поводът за предоставяне на некоректна информация.

Неморални са опитите да се всява страх сред населението, че няма да му бъде оказана медицинска помощ. Уверяваме гражданите, че една болница от мащабите на УМБАЛ "Свети Георги" не може да прекъсне осигуряването на лекарства, консумативи, услуги и др. Клиниките и отделенията в университетската болница в Пловдив осигуряват лечението на пациенти от цяла Южна България, а някои от медицинските звена са уникални за региона. Ако съществуваше проблем с наличностите на лекарства, той щеше да бъде усетен веднага от пациентите и от широката общественост.

Въпреки намаленото финансиране от НЗОК, ръководството на УМБАЛ "Свети Георги" прави необходимото да бъдат осигурени спешната и плановата медицинска помощ, както и пълният размер на трудовите възнаграждения на персонала. Болницата няма да ограничава приема на пациенти и ще продължи да осигурява качествено лечение, защото противното би означавало да лиши гражданите от техни основни права, предвидени в Закона за здравето.

Логично е при така създалата се ситуация на недофинансиране от Здравната каса УМБАЛ "Свети Георги" да бъде затруднена да изпълнява навреме задълженията си към своите доставчици. Болницата оценява разбирането на част от тях и старанието им да се намери разрешение на създалата се ситуация, за която нямат вина нито лечебните заведения, нито пациентите и търговските партньори на болницата.

Припомняме, че през последните 3 години бяха предприети редица мерки за стабилизиране на УМБАЛ "Свети Георги" и за намаляване на задълженията на лечебното заведение, които дават видим резултат.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/UMBAL-Sveti-Georgi-razpolaga-s-vsichki-neobhodimi-medikamenti-463155
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.