Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Читател: Общинска сграда в Стария град незаконно е превърната в жилище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:20 / 13.11.2013Коментари ()3624
© Plovdiv24.bg
За неправомерно използване на общински имот, отдаден под наем, сигнализира наша читателка. Става дума за сграда на ул. "Стръмна" в Стария град, а ето и част от писмото на читателката:

"Здравейте, Plovdiv24.bg. Възмутена съм от начина на отдаване под наем на общински имоти в Стария град, визирайки общинския имот на улица "Стръмна" №2, още повече, че сме пряко потърпевши.

Имотът е частна общинска собственост и с решение на Общинския съвет е отдаден под наем за срок от 10 години. Той е с предназначение "Сграда за култура и изкуство" и не следва да се използва за жилищни нужди, но наемателката вече втора година е превърнала къщата в семейно жилище (живеят-тя, майка й и сина й). Синът й често води момичета и вечерта става грубо казано "бардак". Когато се готви, се използва голяма газова бутилка и може всеки един момент да избухне пожар.

Викали сме полиция, но те заявиха, че нямат нужните пълномощия, защото имотът е общински. Сигнализирала съм неколкократно Община Пловдив за всички беззакония, които се извършват от наемателката. 

Обръщам се към Вас с молба, ако може да се помогне да се спре това беззаконие, за което ще Ви бъда благодарна".

След този сигнал веднага се свързахме със зам.-кметът на Община Пловдив Димитър Кацарски. Той потвърди, че обектът на ул. "Стръмна"
© Plovdiv24.bg
; 2 е даден на концесия, а договорът е за ателие.

"Там възникна спор и във връзка с оградата. Оказа се, че съществуващата ограда е изместена към общинския имот. Сега се прави поправка на кадастралната карта. Това още повече кара съседа да пуска жалби. Всъщност тази жалба е многопластова и ние работим по нея. Извършвани са проверки от общинските органи, от Общинския инспектората, но няма констатирани завишени показатели за шум или други нередности. Оплакванията обаче не спират и затова апелирам всичко да лежи на действителни показатели, т. е. някой да сигнализира в момента, когато има шум, за да изпратим органи, които да проверят дали е така или не е", изчерпателно  обясни Кацарски.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chitatel-Obshtinska-sgrada-v-Stariya-grad-nezakonno-e-prevurnata-v-zhilishte-463980
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.