Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започна международният младежки фестивал "Нова българска музика за китара"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:50 / 14.11.2013Коментари ()1349
© ПОТВ
Започна Международният младежки фестивал "Нова българска музика за китара" В продължение на четири дни, феновете на китарата  ще имат възможност да се насладят на концерти, които са различни по жанрова определеност и репертоар. Всеки от тях ще се проведе от 18.30 в Студио 1 на Радио Пловдив.

Традиционният младежки китарен фестивал започна снощи с изпълнения на четири студентски джаз формации от София и Пловдив. Организатори на музикалното събитие са доц. Стела Митева-Динкова, и доц. Веселин Койчев, преподаватели в Академия за Музикално, танцово и Изобразително изкуство - Пловдив.

Тази вечер почитателите на китарата могат да се насладят на изпълнения на известните български джаз китаристи - Веселин Койчев и Николай Карагеоргиев. На третия ден от фестивала, концерт пред пловдивчани ще изпълнят новата генерация класически китаристи от България. В състава й участие ще вземат студенти и ученици от София, Пловдив, Варна и Русе. Закриването на фестивала е в събота. Тогава ще се представят нови композиции в горещи латино ритми от Николай Пеев и възпитаникът на Екол Нормал де Париж - Жереми Жув, който е и специален гост на тазгодишния международен младежки фестивал "Нова българска музика за китара".


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochna-mezhdunarodniyat-mladezhki-festival-Nova-bulgarska-muzika-za-kitara-464145
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.