Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив се присъедини към Европейската седмица за намаляване на отпадъците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 14.11.2013Коментари ()733
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив се присъедини към Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) в периода 16 - 24 ноември 2013 г., като призова над 200 организации на територията на общината (администрации, асоциации, бизнес структури, учебни заведения и др.) да се включат в инициативата.

Поканата беше изпратена по електронен път, защото това е един от начините да се пестят ресурси в администрацията и да се предотврати генерирането на отпадъчна хартия. 

Идеята на ЕСНО е да популяризира концепцията за предотвратяване генерирането на отпадъците през цяла една седмица, чрез координиране на дейности на територията на цяла Европа и извън нея. За България, национален организатор е Асоциация на еколозите от общините в България (АСЕКОБ), а координатор на местно ниво е Дирекция "Екология и управление на отпадъците" при Община Пловдив.

В резултат на поканата за участие в ЕСНО 2013 са регистрирани 12 проекта, включващи над 40 дейности, свързани с предотвратяване образуването на отпадъци, повторната употреба и рециклирането, които ще се проведат в периода 16 - 24 ноември 2013 г. Подробна информация за участниците и проведените от тях дейности ще бъде публикувана на официалната интернет страница на Община Пловдив, а най-добрите проекти ще бъдат отличени.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-se-prisuedini-kum-Evropeiskata-sedmica-za-namalyavane-na-otpaducite-464147
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.