Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Залесиха акациевата горичка на "Пещерско шосе"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:09 / 18.11.2013Коментари ()2119
©
Администрацията на район "Западен" съвместно със служителите на ОП "Градини и Паркове" залесиха акациевата горичка на "Пещерско шосе". Мястото загуби своя чар преди много години, след като голяма част от дърветата бяха изсъхнали и постепенно изсечени, обясни кметът на район "Западен" Димитър Колев

Със съдействието на служители от администрацията и професионалната подкрепа на ОП "Градини и паркове" и директора на предприятието Стоян Алексиев на празното място бяха засадени 40 нови дръвчета - 30 чинара, 10 броя червен дъб и две магнолии, които са пожелание на жители от съседния блок. Облагородяването на района започна с почистване на терена от отпадъци и сухи треви и клони, подравняване и насипване на нова пръст, където е нужно.

Дръвчетата са засадени така, че да не пречат на последващото оформяне на пешеходни алеи, а на по-късен етап в парка ще бъдат поставени пейки.

През миналата седмица на територията на район "Западен" бяха засадени и 30 броя иглолистна растителност - в градинката пред ул. "Бряст" и в парк"Ружа". Залесителната акция продължава и в следващите дни.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zalesiha-akacievata-gorichka-na-Peshtersko-shose-464824
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.