Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекции "Първи грижи за новороденото" в КСУДС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 21.11.2013Коментари ()816
©
Днес по повод Деня на християнското семейство Комплексът за социални услуги за деца и семейства - Пловдив организира Ден на отворените врати. През целия ден ще се провеждат различни инициативи, организирани от специалистите, работещи в комплекса.

През осемте години на съществуването си звено "Майка и бебе" към КСУДС е дало подкрепа и социална помощ на около шестдесет майки със своите близо осемдесет деца. Звеното организира в Деня среща на жените и децата, ползвали социални услуги в него. 

Социалните работници от Звено "Майка и бебе" инициират провеждането на лекцията "Първи грижи за новороденото", адресирана към всички бъдещи и настоящи родители. 

Лекцията има за цел да запознае и допълни знанията им за кърменето и храненето на новороденото, анатомо-физиологичните му особености, да даде практически съвети за банята и масажа на бебето. 

Водещи на урока по майчинство ще бъдат социални работници от звеното и лекар - педиатър, които ще отговарят и на въпроси, касаещи здравето и отглеждането на децата. 

Инициативите на звеното за Деня на отворените врати са част от кампанията "Остани родител".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Lekcii-Purvi-grizhi-za-novorodenoto-v-KSUDS-465222
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.