Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Професионалната гимназия по туризъм с представител в програмата "Младите лидери на България"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:55 / 25.11.2013Коментари ()1364
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Лора Колева от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" заедно с 13 колеги от цяла България, преподаватели в гимназиален етап, преминаха триседмично обучение по програма "Младите лидери на България" - компонент "Обучение за обещаващи лидери в образованието" 06.10. -27.10.2013 г.

Тази уникална възможност да използват Ню Йорк - града, "който никога не спи", за жива класна стая се финансира от фондация "Америка за България" и се администрира от Институт за международно образование (Ню Йорк). Това професионално обучение цели да запознае участниците с най- новите образователни методи и иновативни практики в сферата на образованието и използването на интерактивни технологии в класната стая за качествена промяна на обучението. 

В продължение на три седмици учителите преминават интензивен курс на професионално обучение и развитие в педагогическия колеж към Колумбийския университет в Ню Йорк, САЩ и имат уникалната възможност да посетят и наблюдават уроци в изтъкнати нюйоркски училища и да обменят ценен опит и идеи с колеги.

В продължение на три седмици Лора Колева посещава професионални учебни сесии, ръководени от фасилитатори в педагогическия колеж на Колумбийския университет, катедра "Технологии и училищна промяна" и часове на колеги от преуспяващи американски училища с цел да сравни образователните системи и да обмени опит и идеи.

Темата на първата седмица бе " Дизайн на урока с фокус върху разбирането". Участниците разработват уроци, самостоятелно или в екип, следвайки нов метод "отзад напред" и ги презентират пред останалите учители.

Преподавателите в Колумбийския университет им помагат да развият ефективни стратегии на преподаване спрямо специфичните нужди на техните ученици и училището.

Технологиите променят всеки аспект на живота ни и са неизменна част от ученето и преподаването. Дигиталните технологиите могат да се използват по иновативен начин и да се интегрират в класната стая на 21 век.

Темата на втората седмица бе автентично оценяване. Това е форма на оценка, където учениците изпълняват реални задачи, като демонстрират прилагане на основните знания и умения, които са усвоили по ефективен и креативен начин.

Третата седмица бе посветена на лидерството. Лидерът създава в класната си стая атмосфера на взаимно уважение и отговорност. Всички се чувстват комфортно и се стремят към високи академични постижения.

Ню Йорк пленява всеки с многообразието си. Това е град с неограничени възможности, интересна архитектура, светещи небостъргачи и пъстри табели, големи булеварди и жълти таксита, забързани хора и виещи сирени, множество туристи и силна енергия. Многопластов град, "който никога не спи", бидейки дом на хора от над 180 страни.

Участниците в програмата се избират чрез конкурс - писмена кандидатура, устно интервю и тест по английски език.

Новите покани вече са отворени. Повече информация за условията на кандидатстване може да намерите в сайта на Америка за България. http://www.americaforbulgaria.org/page/home


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Profesionalnata-gimnaziya-po-turizum-s-predstavitel-v-programata-Mladite-lideri-na-Bulgariya-465971
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.