Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ПУ домакин на студентски семинар по превод
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:20 / 29.11.2013Коментари ()1192
©
Вячеслав Куприянов
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Трети научно-практически семинар по превод за студенти от всички български университети, които се обучават в специалности с руски език, ще се проведе в ПУ "Паисий Хилендарски" от днес до 1 декември. Организатори на проявата са Фонд "Руский мир", Центърът за руски език и култура към висшето училище и Катедрата по руски език в Пловдивския университет.

В рамките на тридневния форум ще се проведат общи лекции по динамика на съвременните литературни процеси в руския език, както и майсторски класове по теория и практика на превода. Лектори от руска страна ще бъдат писателят Борис Евсеев и поетът Вячеслав Куприянов. Майсторските класове по превод ще водят български университетски преподаватели и професионални преводачи.

В семинара ще се включат 50 студенти от 7 университета в страната - ПУ "Паисий Хилендарски", СУ "Св. Климент Охридски", ЮЗУ "Неофит Рилски", ШУ "Епископ Константин Преславски", ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", УНСС и ВСУ. Младите хора ще получат сертификат за участие в научно-практическия форум.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/PU-domakin-na-studentski-seminar-po-prevod-466597
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.