Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ресурсни центрове от цялата страна представят успешни практики в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 29.11.2013Коментари ()2347
© Plovdiv24.bg
Национална конференция "Седем години ресурсни центрове - гаранция за равен достъп до образование" ще се проведе днес и утре в хотел "Санкт Петербург" в Пловдив.

Официалното откриване ще бъде днес от 10.30 часа в конферентната зала на хотела. Конференцията ще открият зам.-министърът на образованието Мукаддес Налбант, председателят на ДАЗД Ева Жечева и областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов. На срещата ще присъстват евродепутатът Ивайло Калфин и народни представители от Пловдив. 

По време на форума професионалната общност ще приеме единно становище по някои важни термини и тяхното разположение в практиката: профил на ресурсен учител, включващо обучение и специални образователни потребности.

С академични доклади ще участват проф. дпн Дора Левтерова-Гаджалова и проф. дпн Владимир Радулов, които са едни от водещите български учени в сферата на специалната педагогика.

Председателят на Националната асоциация на ресурсните учители /НАРУ/ в България д-р Калоян Дамянов ще представи перспективите за развитие на Ресурсните центрове в контекста на включващо обучение през следващите години.

Ресурсни центрове от цялата страна ще представят успешни практики в сферата на ресурсното подпомагане от последните години. В конференцията ще вземат участие и Център за приобщаващо образование, БАЛИЗ, Фондация "Сийдър", Сдружение "Отворено общуване", Сдружение "Бъдеще за децата с увреждания", БЧК и др. 

В срещата ще се включат представители от най-големите национално представителни организации на и за хората с увреждания, специални и общообразователни училища, детски градини, социални центрове, студенти и доброволци.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Resursni-centrove-ot-cyalata-strana-predstavyat-uspeshni-praktiki-v-Plovdiv-466599
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.