Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Икономист: Усещането за високо разпространение на корупцията запазва високите си нива
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:25 / 29.11.2013Коментари ()1506
© Plovdiv24.bg
Усещането на гражданите и на бизнеса за високо разпространение на корупцията у нас запазва високите си нива, а при бизнеса дори се засилва. Това заяви икономистът Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му, равнищата на корупция в България запазват една сравнително висока стойност сред страните в Европа.

Икономистът припомни, че България е между петте страни в Европейския съюз с най-високо разпространение на корупцията, според последните данни на "Евробарометър". Стефанов обясни, че страната ни не е изолиран случай, но през последната година в България, мерките за борба с корупцията не стоят на вниманието на политиците.

Стефанов посочи, че неглижирането на проблема с корупцията от страна на българските правителства, едва ли ще остане незабелязано от европейските ни партньори, което на практика означава, че мерките за борба с корупцията ще трябва да се преразгледат.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ikonomist-Useshtaneto-za-visoko-razprostranenie-na-korupciyata-zapazva-visokite-si-niva-466634
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.