Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ХI регионална среща "Европа - това съм аз" в Историческия музей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 29.11.2013Коментари ()912
©
Утре от 9.30 ч. в зала "Съединение" на Исторически музей-Пловдив ще се проведе ХI регионална среща на ученическите съвети и младите хора на тема "Европа - това съм аз".

Участие в тази инициатива вземат 80 председатели на ученическите съвети и лидери на ученическите общности от Пловдив и областта.

Срещата се организира от Център "Образование за демокрация" и европейски информационен център "Европа Директно - Пловдив".

С провеждането на регионалната среща се цели:

1. Да се създадат нови възможности за гражданско участие на младите хора от Пловдив в развитието на града и европейската общност;
2. Да се подкрепи ученическото и младежко самоуправление за повишаване на активността на младежите в развитието на местната и европейската общност и активното им участие в процесите на решаване на местни и европейски проблеми, свързани с тях;
3. Да се осигурят условия за ученическо и младежко участие в местното самоуправление чрез подобряване на техните взаимодействия и активно участие в демократичното развитие на града и страната ни;
4. Да се споделят успешни местни и европейски практики за участието на младите хора в местното самоуправление и се споделят координати, и възможности за съвместни проекти за общо бъдещо развитие в сферата на участието на младите хора в местното самоуправление.

Основни теми, включени в програмата са:
1. Европа - това съм Аз!
2. Училище за европейски граждани.
3. Пътешествие в страната на доброто.
4. Посрещам предизвикателствата без юмруци.
5. Училище - семейство, Диалогът е важен за Мен.

Очаквани официални гости на тази младежка проява са: областният управител, кметът на община Пловдив, омбудсманът на Пловдив и други.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/HI-regionalna-sreshta-Evropa-tova-sum-az-v-Istoricheskiya-muzei-466678
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.