Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подозрителен пакет е получило българското посолство в Русия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 20.02.2005Коментари ()2232
©
Службите за сигурност към българското посолство в Русия са намерили подозрителен пакет в получената поща и са извикали експерти от вътрешното министерство, съобщи агенция "Интерфакс", цитирайки източник от милицията в Москва.
Според източника, вечерта на 18 февруари в милицията са се обадили сътрудници на службата за сигурност на посолството, чиято сграда се намира на ул. "Мосфилмовска" 66. Те съобщили, че при проверката на получения с пощата пакет е сработил металодетекторът.
Впоследствие било установено, че пакетът е доставен в посолството същия следобед от куриер на информационна агенция и е бил адресиран до кмета на София. В пратката служителите на охраната открили подозрителен метален предмет.
На мястото на произшествието и изпратена група експерти, които не са открили нищо подозрително. Евакуация на служителите от посолството не е правена.
Предишната вечер е имало подобно произшествие и в посолството на Великобритания, съобщава още агенцията. Там в пратки, адресирани. Подозрителните спринцовки са били иззети и предадени за лабораторна експертиза.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Podozritelen-paket-e-poluchilo-bulgarskoto-posolstvo-v-Rusiya-4676
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.