Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
113 млади медици от МУ Пловдив полагат Хипократовата клетва днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 13.12.2013Коментари ()2135
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
113 дипломанти ще получат магистърските си дипломи за лекари по медицина. Това ще се случи днес от 11 часа в Аула Магна в Медицинския университет в Пловдив. Събитието се случва за 63-ти път във Факултета по медицина. С "отличен" успех от следването и държавните изпити са 36 студенти.

Трима са абсолютните пълни отличници на випуска: Катерина Габерова, Орлина Чанева и Мила Букова. Те ще бъдат удостоени с наградата Златен хипократ, която има дава право на следдипломна специализация по избрана от тях специалност. Честта да чете Хипократовата клетва ще има отличничката д-р Катерина Габерова.

"Това е един от най-запомнящите се випуски със своята непримирима и активна позиция по всички въпроси на обучението", заяви деканът на Медицинския факултет Николай Бояджиев. 

Две стипендии по 1000 евро, предоставени по благородна инициатива от организацията Форум на регионите, Белгия и международната платформа Forum der Medizin, ще бъдат връчени на двама дипломанти - д-р Мила Букова и д-р Атанас Банчев, които спечелиха в конкурс с десетки кандидати от медицинските университети в България и Европа.

Ректорът на университета проф. д-р Стефан Костянев ще поздрави дипломантите от името на академичната общност.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/113-mladi-medici-ot-MU-Plovdiv-polagat-Hipokratovata-kletva-dnes-468977
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.