Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фотоизложба ''135 години Българска екзархия'' е открита в Истанбул
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:17 / 21.02.2005Коментари ()2049
©
Вселенският Патриарх Вартоломей благослови Пловдив и пловдивчани при срещата си с кмета на града д-р Чомаков, съобщи общинската пресслужба.
При посещението си в Българската екзархия в Истанбул д-р Чомаков е предал на председателя на общността ни в Турция г-н Георги Лазов фотоизложба на тема “135 години от основаването на Българската екзархия”, която от днес е отворена за посетители. Копие на изложбата пловдивчани ще могат да видят следващата седмица в сградата на общината на пл. “Ст.Стамболов”.
При срещите си с представители на общинската администрация в Истанбул кметът Чомаков е разговарял относно съхраняването на българските духовни културни паметници в Турция, като за днес е организирана среща между българското консулство, екзархията ни и турското кметство относно работния процес по съхраняването на паметниците ни.
Приятна е изненадата и от бързата реакция на турското правителство, което се съобрази с препоръките на Международната конференция на историческите градове през 2003 г. в Бурса, и вече реализира специална правителствена програма за опазване и реставриране на културно-историческите центрове, е споделил д-р Чомаков.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Fotoizlozhba-135-godini-Bulgarska-ekzarhiya-e-otkrita-v-Istanbul-4697
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.