Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Онкоболна пловдивчанка с дете изкара 6 месеца в мрак и студ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 17.12.2013Коментари ()2055
© Plovdiv24.bg
Раковоболна пловдивчанка и 12-годишният й син стояли половин година на тъмно и студено, тъй като нямали пари да си платят тока. След репортажи и публикации в медиите от EVN се съгласили да и възстановят електрозахранването, въпреки че партидата не била на нейно име. 

Проблемът с високите сметки към EVN се появил този април, когато Мариела Урумова започнала да получава "честитки" за суми от над 130 лева. Тъй като майка и син се издържали само с нейната пенсия от 197 лева, се оказали в невъзможност да погасят старите си задължения и останали без ток, съобщи Нова телевизия.

През по-топлите месеци от април до декември Мариела и детето й се оправяли и на тъмно. Когато обаче времето застудяло, съседи й подарили стара печка на дърва и въглища, с които майката успявала да затопли жилището=

През тези месеци тя нееднократно писала на различни институции с апели за помощ, но никой не откликнал на молбите й. В същото време обаче проверка установи, че пловдивчанката не е поискала от EVN да получи правото да плаща разсрочено борчовете си.

"До декември абонатът не е поискал от дружеството да сключи споразумение за разсрочване на задълженията. Такава молба е депозирана в EVN едва на 10 декември 2013 г. След това е станало ясно, че жената не е титуляр на партидата", обясни говорителят на EVN Крум Косев. 

Той уточни, че след като Мариела е била уведомена, че преди да сключи споразумение за разсрочено плащане, първо трябва да прехвърли партидата на свое име. Тя направила това на 12 декември, а токът й бил пуснат два дни по-късно.

"Въпреки старите си задължения тя е сключила споразумение, което за всеки наш абонат е индивидуално и се е задължила да погасява натрупаните суми за електричество всеки месец. Веднага след това - на 14 декември, възстановихме електрозахранването", каза още Косев. 

Той уточни още, че ако Мариела не изпълнява споразумението към EVN и го прекрати едностранно, токът й отново ще бъде спрян.


Източник: в. "Монитор"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Onkobolna-plovdivchanka-s-dete-izkara-6-meseca-v-mrak-i-stud-469711
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.