Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Благотворителна кампания на студентите от ПУ" Паисий Хилендарски" събра 5400лв. за Мария Даракчиева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:15 / 22.12.2013Коментари ()1069
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Малко преди настъпващите Коледни и Новогодишни празници, Студентски съвет към ПУ ,,Паисий Холендарски'' организира благотворителна кампания ,,Бъди човек, дари живот'' в подкрепа на своя колежка - Мария Даракчиева - студентка от Химическия факултет на университета.

Мария е на 20 години и е изправена пред най-тежката битка, тази за своя живот, в очакване и надежда за бъбречна трансплантация в чужбина след претърпяна вече, неуспешна такава тук в България, когато донор става нейната майка. Сумата, необходима за операцията, е 92 000 евро, което поставя семейството на Мария пред най-тежкото изпитание - да спасят нещо безценно, за което има обявена непосилна цена.

Сред многобройните каузи и проекти, организирани от Студентски съвет към Пловдивски университет ,,Паисий Хилендарски'', кампанията за Мария се отличи с безрезервната съпричастност на всички студенти и преподаватели, които се включиха в инициативата не само, за да съберат средства, но и за да покажат на Мария, че не са сама, дарявайки в благотворителните кутии не банкноти, а късчета надежда.

На 16.12.2013 г. пред сградите на Пловдивския университет стартира благотворителен базар, осъществен с любезното съдействие на няколко търговски марки като бонбони ,,Алпи'', ,,Аерони'' и др., които предоставиха своите продукти за каузата.

На 19.12.2013 г. в сградата на ректората беше организиран благотворителен търг, на който се разиграха редица ценни предмети - редки вина, картини и други антики, дарени специално за събитието.

Тази инициатива стана възможна благодарение на подкрепата на ректора на ПУ ,,Паисий Хилендарски'' - проф. д-р. Запрян Козлуджов, който демонстрира активната си позиция, като не само взе участие, но и лично предостави някои от експонатите за търга. Сред участниците в наддаването се отличиха също зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика - Георги Титюков, зам.-ректора Георги Тотков, помощник-ректора Румен Киров, представители на Студентски съвет, преподаватели и студенти на Химически факултет, както и други гости. По време на търга фирма ,,Дазинес'' - дългогодишен участник в благотворителните кампании на студентите, дари сумата от 400 лева, с което общата равносметка надхвърли 1300 лв.

Креативните студенти организираха своеобразен търг и в известно пловдивско заведение (клуб ,,Инфи''), което безусловно се включи в инициативата като приканваше гостите към съпричастност в каузата.

На 21.12.2013 г. студентите от специалност Актьорско майсторство представиха постановката ,,Добрият доктор'', поканите за която бяха разпродадени благотворително.

Сумата, събрана чрез кампанията ,,Бъди човек, дари живот'' в помощ на Мария, е над 5000 лева. Тя е крайно дедостатъчна, за осъществяване на животоспасяващата операция, но идва да покаже, че всяка дарена, несъществена сама по себе си сума може да се окаже стоманената нишка, с която нечии последни сили са се вкопчили в живота.

Органиаторите на кампанията благодарят на тези, които участваха в проведените инициативи, но битката продължава и приканват всеки, който има желание и възможност, да се включи чрез дарителските сметки.
BG19 UNCR 7000 1521 0003 71 - в евро - клон381 :
BG15 UNCR 7000 1521 0004 43 - в лева - клон 381

В навечерието на един от най-светлите християнски празници: бъди човек, дари живот!


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Blagotvoritelna-kampaniya-na-studentite-ot-PU-Paisii-Hilendarski-subra-5400lv-za-Mariya-Darakchieva-470527
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.