Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Връщаме покупка от интернет до 14 дни без обяснение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 27.12.2013Коментари ()2017
© Plovdiv24.bg
Стоките, купени онлайн, по телефона или по пощата, може да се върнат до 14 дни, ако клиентите променят мнението си по каквато и да е причина. Това гласят новите правила за онлайн търговия, приети от Европейския парламент. Периодът на размисъл важи за целия ЕС. Освен това търговците трябва да върнат парите на купувачите, включително разходите за доставка, в рамките на 14 дни, ако те решат да анулират покупката. Търговци, които искат купувачите да поемат разходите за връщането на стоки в случай на анулиране, трябва ясно да посочат това предварително. Купувачите също така ще могат по-лесно да анулират покупка, когато тя е направена при посещение на търговец в техния дом или на онлайн търгове.

Забранява се също така да има предварително отбелязани с отметка полета при онлайн покупки. Досега купувачите, които не искаха да се възползват от допълнителни услуги, често трябваше да махат поставената вече отметка от полетата.

Търговците вече ще трябва ясно да посочват общите разходи за покупката на продукти или услуги. На практика това означава, че няма да се налага да се плащат допълнителни такси или други суми, ако клиентите не са били информирани за тях предварително.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vrushtame-pokupka-ot-internet-do-14-dni-bez-obyasnenie-471063
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.