Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Николай Петков се поклони пред паметта на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:06 / 07.01.2014Коментари ()1110
©
Народният представител от ПП ГЕРБ Пловдив - област и общински ръководител на ГЕРБ Карлово Николай Петков, общинските съветници д-р Красимир Колев, Веселин Ангелов, Иван Иванов, Николай Цветков, членове на съсловните структури Младежи, Жени и Старейшини ГЕРБ, се поклониха пред паметта на гениалния поет и революционер Христо Ботев в Калофер. На шести януари там бяха отбелязани 166 години от рождението на великия българин.

Николай Петков, съветниците от ГЕРБ в местния парламент в Карлово и зам.-кметът на Общината от ПП ГЕРБ Данка Люртова бяха сред официалните гости на възпоменателния митинг. В края на церемонията те положиха цветя и сведоха глави в памет на Ботев, майка му Иванка Ботева и Даскал Ботьо Петков. В подножието на мемориалния комплекс, носещ името на поета, бе поднесен и венец от името на ПП ГЕРБ Пловдив - област.

Час преди отбелязването на годишнината в Калофер, представителите на ПП ГЕРБ присъстваха и на Богоявленския водосвет на бойното знаме на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Церемонията бе пред карловския храм "Свети Николай". Сутринта Николай Петков бе и на ритуала по хвърляне на християнския кръст в Стара река. По традиция народният представител дари лични средства на 26-годишния Мирослав Делев, който за трета поредна година извади кръста от ледените води.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nikolai-Petkov-se-pokloni-pred-pametta-na-Botev-472440
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.